iso standardy

Na Slezkoostravském hradě proběhlo finále 18. ročníku soutěže „Hledej pramen vody“ pro děti 4. a 5. tříd základních škol z Ostravska. Cílem soutěže je seznámit děti zábavnou formou s vodou a vytvoření adekvátního vztahu, který si životadárná tekutina zasluhuje. Celkově se soutěže zúčastnila přibližně tisícovka dětí, finále pak 26 nejlepších týmů ze 42. Celkové pořadí v soutěži určil součet bodů za teoretické znalosti a praktické soutěže.

„Těší mne, že počet žáků se v naší soutěží v posledních letech zásadně zvyšuje. Je to signál, že se mladá generace začíná čím dále tím více zajímat o problematiku vody i přírody a budoucnost jim není lhostejná. To potvrzují i celosvětové aktivity a výzvy mládeže v oblasti životního prostředí,“ sdělil generální ředitel OVAK, a.s. Vojtěch Janoušek, který spolu s náměstkyní primátora Ostravy, Mgr. Kateřinou Šebestovou, předal výhercům ceny.

V případě, že máte problém s přehráváním videa nebo se vám video nezobrazuje správně, nainstalujte si prosím tento kodek: Media Player Codec Pack